Siri-kuvakirjasarjan neljäs osa, Siri ja kiemurainen kotimatka ilmestyi toukokuussa 2022 Myllylahden kustantamana.

Siri ja Siina saavat jo itse kulkea soittotunnilta kotiin. Luulisi, että lyhyt matka harrastuksesta kotiin sujuu heiltä joutuisasti, mutta miten käykään, kun mielikuvitus ottaa ohjat? Vaikka lapset päättävät mennä linnuntietä, on kotimatka mutkikas ja yllätyksiä täynnä.

Siinan tekemä kartta johdattaa tytöt tutuilta teiltä Amazonin sademetsän uumeniin. Puumajassa viidakon katolla on hyvä syödä eväät ja bongailla trooppisia lintuja, kuten tukaani, kolibri ja amatsontiainen. Matka jatkuu uusien eläinystävien saattelemana Siperiaan, missä matkalaisille tulee tiukat paikat. Armoton aromaa on mutaisuudessaan suorastaan vangitseva.

Tutustu ja osta kirja Myllylahden sivuilta. Lue myös Leean kirjailijahaastattelu.

Lue arvosteluja:

Leea Simolan kuvakirja Siri ja kiemurainen kotimatka on upeasti kuvitettu värien ilotulitus ja vaikuttava tarina mielikuvituksen voimasta.”

”Tämäkin kirja on kuin pieni taideteos.”

Tiia Lue meille äitikulta -blogissa

”Simola luo kieltä ihanasti lapsen tapaan, yhdistelemällä sanoista hauskoja uusia lintulajeja, kuten amatsontiainen ja kananas. Ihailin jo aiemmassa kirjoissa näitä innovatiivisten eläinlajien listoja. ❤️ Kuvituksessa on sekä aikuiseen että lapseen vetoavaa leikkisyyttä ja hienoja yksityiskohtia.”

Instagram-käyttäjä Salla/arrekirjasto

”Lastenkirjojen lukeminen voi olla myös valtaisa taide-elämys.”

Instagram-käyttäjä Lastenkirjasuomi

”Olemme suuria Siri-faneja ja uutuus ei onneksi kalpene lainkaan sarjan aiempiin osiin verrattuna. Oikeastaan kiemuraisesta kotimatkasta taitaa tulla suosikkimme.”

Instagram-käyttäjä Seikkailusiivet